Gaslaan 1
3741 WJ Baarn
06 142 767 55
info@dievlinderdatbenjij.nl

Praktijk voor bewustwording
voor kinderen en volwassenen

Neem contact op!

Kinderpagina

Er is een prachtig verhaal over een rups die een vlinder wordt. Op een blad zit een rups die Roel heet. Roel is tevreden met zijn leven. Hij kan iedere dag met zijn vrienden spelen. Hij voelt zich fijn, het zonnetje schijnt en er is genoeg te eten. Maar dan gebeurt er iets waardoor Roel zich niet zo fijn meer voelt. Op school lukt het hem niet altijd om op te letten. Het is zo druk in de klas. Roel vindt ook niet alle andere rupsen uit zijn klas aardig. Ze zijn soms niet eerlijk. Ze zeggen iets anders dan dat ze denken. De juf is ook niet altijd eerlijk. Ze doet wel vrolijk, maar Roel voelt soms dat ze helemaal niet vrolijk is, maar eigenlijk verdrietig om iets wat thuis gebeurd is. Roel vindt dat lastig: waarom zeggen ze niet gewoon wat ze denken? Daardoor gaat Roel steeds meer alleen doen op school. Hij trekt zich terug en bouwt een cocon om zich heen. In die cocon kan hij wel zichzelf zijn. Langzaam begint hij in te zien dat hij goed is zoals hij is. Maar hij durft het nog niet aan de buitenwereld te laten zien.

En dan op een dag besluit hij dat hij sterk genoeg is om uit zijn cocon te komen. Alle rupsen kijken verbaasd naar hem: wat is er met Roel gebeurd? Roel kijkt ook verbaasd naar zijn eigen lijf. Hij heeft vleugels gekregen met prachtige kleuren! Hij voelt zich fantastisch, spreidt zijn vleugels en vliegt omhoog.

logo_groot

Dit is niet zomaar een verhaal en Roel is niet zomaar een rups. Wat Roel overkomt, kan jou ook overkomen. Misschien heb je je lange tijd op je plek gevoeld met je vrienden en op school, maar is er nu iets veranderd. Of misschien voelde je je thuis altijd oke, maar is dat veranderd nu je naar school gaat. Het kan zijn dat je daardoor buikpijn of hoofdpijn krijgt of dat je liever helemaal niet meer naar school wilt. Je trekt je terug, net als Roel. Roel zat lang alleen in zijn cocon, maar dat hoeft jou niet te gebeuren! Ik kan je helpen om uit jouw ‘cocon’ te komen. Dit doe ik door er met jou over te praten, te tekenen,  te kleien, door je te helpen met je schoolwerk of op een andere manier die bij jou past. Ook help ik je om te durven zeggen tegen anderen wat je denkt. Je bent goed zoals je bent!

Als je benieuwd bent hoe ik dat doe, laat je vader of moeder dan deze site zien en misschien ontmoeten we elkaar snel. Want denk eraan: die vlinder dat ben jij! Iedereen heeft het in zich om een vlinder te worden.

Groetjes,

Barbara