Gaslaan 1
3741 WJ Baarn
06 142 767 55
info@dievlinderdatbenjij.nl

Praktijk voor bewustwording
voor kinderen en volwassenen

Neem contact op!
“Forrest, wat wil je later worden?” “Later worden? Blijf ik dan niet mezelf?!”

(uit de film Forrest Gump)

Workshops

Workshop: creatief met kleuters

Een goed begin is het halve werk. Als kleuters zich meer bewust worden van hun lichaam en wat ze kunnen, houden ze zich beter staande in een grote groep kinderen. In deze workshop doen we verschillende activiteiten om te ervaren wat we kunnen en fijn vinden. We voelen verschillende stofjes, verven met onze vingers (en handen) en beelden van alles uit met ons lichaam op verhalen en muziek. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar. De ouders mogen erbij blijven.

Ik werk met kleine groepjes, dus geef je kind snel op voor de komende vakantie. Vol=vol!

Investering: 20 euro per kind, inclusief 21% btw.

Deze workshop is ook geschikt voor een kinderfeestje! Hiervoor geldt een gereduceerd tarief.

Workshop: kwaliteiten in beeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Kinderen krijgen van jongs af aan van volwassenen in hun omgeving te horen waar ze goed in zijn en wat ze minder goed kunnen. Kinderen gaan geloven in de labels en ideeen van anderen over henzelf. Als ze echter stelselmatig het idee krijgen dat ze iets niet goed kunnen (bijvoorbeeld stilzitten in de kring, luisteren naar de leerkracht, etc), dan kunnen ze het gevoel krijgen niet goed genoeg te zijn. In deze workshop gooien we de lagen van anderen van ons af en gaan we op zoek naar wat eronder zit. Wat zijn onze kwaliteiten, waar vinden we zelf dat we goed in zijn, waar worden we blij van als we er mee bezig zijn? We gebruiken hier verschillende creatieve werkvormen voor en je kind komt met een aandenken naar huis om zich te herinneren aan zijn echte kwaliteiten.

Aangezien ieder kind op zijn eigen niveau kan deelnemen, is deze workshop geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar. Voorwaarde is wel dat kinderen kunnen schrijven.

Ik werk met kleine groepjes, dus geef je kind snel op voor de komende vakantie. Vol=vol!

Investering: 25 euro, inclusief 21% btw.

Deze workshop is ook geschikt voor een kinderfeestje! Hiervoor geldt een gereduceerd tarief.

Workshop: kwaliteiten in beeld voor kinderen van 12 tot 17 jaar

In de puberteit ga je door een fase waarin je op zoek gaat naar jezelf. Je neemt niet langer klakkeloos aan wat anderen van je vinden of wat ze zeggen dat je moet doen. Maar wie ben je eigenlijk diep van binnen? Wat zijn je kwaliteiten? Hoe kan je ze het beste inzetten? Wat betekent dat voor bijvoorbeeld je vakkenkeuze op school? Deze workshop bied je een eerste stap in de goede richting. Door middel van creatieve werkvomen en gespreksactiviteiten brengen we in kaart wat onze kwaliteiten zijn. Waar vinden we zelf dat we goed in zijn, waar worden we blij van als we er mee bezig zijn?

Ik werk met kleine groepjes, dus geef je snel op voor de komende vakantie. Vol=vol!

Investering: 25 euro, inclusief 21% btw.

Driedaagse ‘Worden wie je werkelijk bent’

In de zomervakantie bied ik in de tweede week en in de laatste week van de vakantie een driedaagse aan. Op drie achtereenvolgende dagen van 10.00-15.00 uur gaan we met elkaar aan de slag om te ontdekken wie we werkelijk zijn van binnen, waar we goed in zijn en hoe we onze kwaliteiten neer kunnen zetten in een gezamenlijk eindproduct.

De eerste dag verkennen we door diverse werkvormen onze kwaliteiten. In de tweede dag gaan we onze kwaliteiten inzetten: we bereiden een lunch voor en een spelletjesmiddag in het bos en voeren deze gezamenlijk uit. Het kind dat bijvoorbeeld goed kan rekenen, maakt een begroting voor de lunch, inventariseert wat iedereen lekker vindt om te eten en of dat past binnen onze begroting. Het kind dat goed kan kokkerellen maakt iets lekkers voor de lunch. Het kind dat creatief van inborst is, bedenkt leuke spelletjes. Etc etc. We moeten daarbij samenwerken om tot een goed eindproduct te komen. We zijn samen verantwoordelijk, maar kunnen toch onze eigen kwaliteiten inzetten. De derde dag staat in het teken van vastleggen van onze ervaringen en kwaliteiten en presenteren aan de ouders. De ouders zijn namelijk om 14.30 uur van harte welkom om te zien wat de kinderen gedaan hebben. Ieder kind heeft zijn eigen onderdeel in de presentatie. Zelfs het kind dat meestal teruggetrokken is, heeft een actieve bijdrage vanuit zijn eigen kwaliteiten.

Aangezien ieder kind op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze driedaagse, is deze driedaagse geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar. Voorwaarde is wel dat kinderen kunnen schrijven.

Ik werk met kleine groepjes, dus geef je kind snel op!

Investering: 150 euro, inclusief 21% btw. Neem je een vriend of vriendin mee, dan krijgen jullie allebei €25,- korting.

Let op: workshops kunnen ook op andere dagen of andere locaties plaatsvinden. Neem contact met me op voor extra informatie.