Gaslaan 1
3741 WJ Baarn
06 142 767 55
info@dievlinderdatbenjij.nl

Praktijk voor bewustwording
voor kinderen en volwassenen

Neem contact op!
“Wij zijn het op wie we wachten.”

De Hopi

Workshops

Workshop: Help, mijn kind is hoogsensitief. Wat nu?

Ik herinner me nog goed dat ik me voor het eerst ging verdiepen in hoogsensitiviteit. Wat herkende ik in de informatie mijn dochter! Maar dan? Hoe kun je je kind helpen, zodat het gelukkiger wordt en bijvoorbeeld toch kan blijven deelnemen aan het onderwijs?

In deze workshop verdiepen we ons in de kenmerken van hoogsensitiviteit. Ook reik ik je een aantal technieken aan die direct toepasbaar zijn thuis. Waardoor jouw kind zich meer op zichzelf leert te richten en te vertrouwen op zijn eigen kracht.

Neem contact op voor de datum van de eerstvolgende workshop.
Investering: 30 euro, inclusief 21% btw.

Reacties van deelnemers op de workshop:
“Ik zie nu in dat ik onze jongste zoon vaak nog als klein zie en dat ik daardoor niet alles aan hem uitleg, terwijl hij het wel allemaal oppikt. Een andere eye-opener vond ik dat ik de dag- en weekindeling, ook voor een kind dat nog niet naar school gaat, heel goed visueel kan maken. Dat geeft structuur, veiligheid en rust.”
“Wat me het meest is bijgebleven is dat de manier van communiceren met hooggevoelige kinderen anders is dan met andere kinderen. Ze richten zich op de kern van wat je zegt. Het is dus beter om te verwoorden wat je van ze verwacht in plaats van te zeggen wat ze niet mogen.

Workshop: Stressreductie bij hooggevoelige kinderen

De periode rond Sinterklaas en Kerst is altijd een drukke periode, zowel op school als thuis. . Hooggevoelige kinderen zijn gevoeliger voor stress en dat is vooral in deze periode merkbaar. In deze workshop leer je hoe je stress kunt herkennen bij je kind en wat je eraan kunt doen om de stress te verminderen.

Deze workshop duurt anderhalf uur. Neem contact op voor de datum van de eerstvolgende workshop.
Investering: 25 euro, inclusief 21% btw.

Workshop: Bezield ouderschap: valkuilen en kansen

We willen allemaal een goede ouder zijn, maar DE goede ouder bestaat niet. Elk kind is anders en daar biedt geen opvoedboek een antwoord op. In deze workshop krijg je allerlei ideeen en bronnen aangereikt die kunnen passen bij jouw opvoeding. Aan de hand van korte opdrachten kom je erachter wat goed bij jouw kind past, wat je daarvan al doet en wat je zou kunnen verbeteren.

Neem contact op voor de datum van de eerstvolgende workshop.
Investering: 30 euro, inclusief 21% btw.

Workshop: Communiceren kun je leren

Zit jij weleens met je handen in het haar, omdat wat je wilt zeggen niet goed lijkt over te komen bij je kind? Heb je het gevoel dat je telkens moet blijven vragen of je kind wil opruimen of wil stoppen met bepaald gedrag? Heb je het gevoel dat dat toch effectiever moet kunnen? Dan is deze workshop geschikt voor jou!

In deze workshop bespreken we de do’s en don’ts in de communicatie met kinderen in de basisschoolleeftijd.

Neem contact op voor de datum van de eerstvolgende workshop.
Investering: 30 euro, inclusief 21% btw.

Workshop:Transformeer je leven

In deze workshop spelen we met elkaar het Transformatiespel. Het transformatiespel is niet zomaar een bordspel. Bij dit spel formuleer je vooraf je speldoel: een onderwerp in je leven waar je meer over wilt weten. Dat kan gaan over werk, familie, gezin, relaties. Vaak is het een vraag waar iemand helderheid over wil krijgen. Maar het kan ook gaan over het zetten van bepaalde stappen of het bereiken van een gewenste situatie. Bijvoorbeeld:
welke stappen kan ik ondernemen zodat ik mij in mijn relatie gelukkiger en meer tevreden kan voelen? Welke richting kan ik het beste binnen mijn werk op gaan. Ik wil manieren vinden om werk en prive beter in evenwicht te brengen zodat ik meer plezier in mijn leven kan ervaren.

Ik help elke deelnemer met het helder krijgen van het speldoel, want hoe specifieker we dit doel formuleren, hoe meer antwoorden het spel je kan geven. Op het speelbord bewandel je je eigen levenspad. Je speelt het spel op verschillende niveaus: het fysieke, het mentale, het emotionele en het spirituele  niveau. Op elk niveau krijg je inzichten (door inzichtkaartjes) en wordt duidelijk waar jouw kwaliteiten en belemmeringen liggen. Ik stel verhelderende vragen over de kaartjes in relatie tot jouw speldoel en daardoor  word je je steeds bewuster hoe jij je leven speelt.

Het spel wordt met maximaal 4 spelers gespeeld. Neem contact op voor de datum van de eerstvolgende workshop.
Investering: 50 euro per persoon, inclusief een heerlijke biologische lunch en inclusief 21% btw.

Je kunt me ook vragen om dit spel bij jullie thuis te komen spelen met vrienden of familie, op een middag of op een avond (tip: ook leuk voor een vrijgezellenfeest!). Ik reken dan een gereduceerd tarief en kilometervergoeding. Is het langer dan een half uur rijden, dan reken ik tevens 20 euro voor de reistijd.

Let op: workshops kunnen ook op andere dagen of andere locaties plaatsvinden. Neem contact met me op voor extra informatie.