Gaslaan 1
3741 WJ Baarn
06 142 767 55
info@dievlinderdatbenjij.nl

Praktijk voor bewustwording
voor kinderen en volwassenen

Neem contact op!
“Het is ‘s nachts het donkerst vlak voor zonsopkomst.”

Desiree van Toor

Most pearls live in the dark. Most pearls are found in the darkness and depth of the deep blue sea of love. You first have to dive deep, learn how to breathe under the water of emotions, and break the hard and ugly shell that hides the pearl of love.

Uit: Dansend Orakel

Ben ik hoogsensitief?

Zo’n 20% van de mensheid is hooggevoelig, volgens wetenschappelijk onderzoek van Elaine Aron. En als je hoogsensitieve kinderen hebt, is de kans groot dat je zelf ook hoogsensitief bent. Hoogsensitiviteit lijkt immers erfelijk te zijn, zegt Elaine Aron. Je kunt last hebben van je hooggevoeligheid, zeker in de wereld van nu. Er lijkt wel chaos alom te zijn. Nederland is in een recessie, het is onrustig in de wereld wat zich uit in allerlei aanslagen, mensen raken hun baan kwijt en steeds meer mensen lijken last te krijgen van het bestaan dat ze nu leiden. Wat je altijd hebt gedaan, lijkt niet meer te werken. Je voelt dat je werk of je relatie niet langer bij je past, maar je weet niet goed hoe je verder moet. Of je krijgt steeds vaker lichamelijke klachten, gerelateerd aan stress.

Ik zie steeds meer om me heen dat mensen gevoeliger worden dan ooit, maar ook vaak niet meer weten wie ze zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Ze gaan steeds meer leven naar de standaarden die door de maatschappij opgelegd worden, maar zijn niet gelukkig. Het is zo belangrijk om af en toe stil te durven staan, stil te durven zijn, en te luisteren naar wat je echt nodig hebt. Alleen jij weet wat je echt wilt. Dat kan niemand anders voor je bepalen. Laat me je begeleiden in dit proces om te onderzoeken wie je echt van binnen bent en wat ervoor nodig is jouw kwaliteiten te laten zien aan de buitenwereld. Samen kunnen we op zoek naar manieren waarop je jezelf kunt helen om zo steeds dichter bij je ware zelf te komen.